nieuwe bankjes langs fietsroute in salland

Een aantal plekken met banken en tafels verdiende een opknapbeurt. Binnen het provinciale project “Kwaliteitsimpuls Routenetwerken” is gezocht naar een comfortabele duurzame bank die past in de natuurlijke omgeving van het kanaal. De parkbank Luna voldoet daar volledig aan. In de rugleuning van de bank prijkt ook nog eens het logo van Salland.
Aldus Paul Kruiper, Coördinator recreatie gemeenschap Salland.

Op diverse mooie plekken, bijvoorbeeld nabij bruggen of op plekken met uitzicht over het landschap bevinden zich rustpunten met banken en picknicksets om te kunnen pauzeren en optimaal te genieten van de omgeving. Op een aantal plaatsen zijn verouderde banken en tafels vervangen door fraaie en duurzame banken en picknicksets van de firma Gardeluxe.

Picknickset Luna op de route
De tafels van geplaatste picknicksets, genaamd ‘Luna’, zijn speciaal ontworpen voor de regio Salland door park- en straatmeubilair producent Gardeluxe uit Weerselo. Vorig jaar ontwikkelde deze producent de parkbank Luna voor de fiets- en wandelroutes in Twente. Doorslaggevend in de selectie van de banken en sets voor deze route is uniformiteit en duurzaamheid geweest. De geplaatste picknicksets hebben een lange levensduur en zijn van volledig recyclebaar aluminium gemaakt. Een groot voordeel van picknicktafel Luna is het gemak: regen krijgt geen kans om in het gecoate aluminium te trekken dus de tafels zijn gemakkelijk schoon te maken en direct na regen of sneeuw weer te gebruiken. Op de route zijn banken en picknicksets geplaatst met het logo van Regio Salland in de rugleuning van de banken gegraveerd.

Salland en Twente
De opknapbeurt in de regio Salland vergroot de aantrekkelijkheid van het oosten van ons land voor toeristen. Hiermee volgen zij de Regio Twente op de voet: hier zijn vorig jaar bij het fiets- en wandelnetwerk 100 banken geplaatst. De uniformiteit in deze natuurrijke regio’s wordt gecreëerd door de keuze van het meubilair op de rustpunten: zowel in de regio Twente als in de regio Salland is gekozen voor de Luna bank.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.