museumtv brengt 11 overijsselse musea in beeld

Nederland heeft een ongekende rijkdom aan musea. Maar vaak zijn het toch de grotere musea die de mediale aandacht krijgen en het nodige publiek aantrekken. De kleinere en middelgrote musea in Nederland functioneren grotendeels met beperkte budgettaire middelen. Vaak is er geen financiële ruimte voor marketing en communicatie activiteiten om bereik te genereren en nieuw publiek aan te trekken.
MuseumTV wil juist ook deze musea in de schijnwerpers zetten door de bijzondere kunst en het culturele erfgoed dat zij herbergen aan een breed publiek te laten zien.

„Met onze speciale Museum Pareltjes reeks brengen wij kleinere en vaak
onbekendere musea en hun bijzondere collecties voor het voetlicht“, zo Marieke van der Donk, directeur en oprichter van het platform, „MuseumTV is het grootste en meest inclusieve digitale museum van Nederland waar naast het Rijksmuseum ook het Stedelijk Museum Kampen en het Tapijtmuseum te zien zijn.“

Dankzij de steun van de Provincie Overijssel kunnen nu 11 Overijsselse musea deelnemen aan de Museum Pareltjes reeks van MuseumTV. Dit zijn: het Ikonenmuseum Kampen, het Stedelijk Museum Kampen, Museum Hengelo, het OYFO Techniekmuseum, Museum Palthehof en het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen, Gerrit Valk’s Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn, het Tapijtmuseum in Genemuiden, Klompen- en zompenmuseum en Oudheidkamer Buisjan in Enter, Museum De Waag en het Speelgoedmuseum in Deventer.

Met de Museum Pareltjes reeks wil MuseumTV specifieke aandacht genereren voor de unieke kleinere musea die een belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse kunst- en erfgoed sector. Het voordeel van het collectieve platform is dat MuseumTV door belangrijke partijen als waardevolle contentpartner gezien wordt. Zo krijgen de 2,5 miljoen abonnees van KPN, Telfort en XS4ALL de video’s van MuseumTV aangeboden. Dit aanvullend aan de 400.000 mensen die MuseumTV zelf maandelijks voor de deelnemende musea bereikt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.