morgen begint vandaag opent met thema energie

Rond het thema Energie is de laatste tijd ook in Olst-Wijhe veel te doen, en krijgt veel belangstelling. Vorige week nog organiseerde de gemeente een drukbezochte avond over plannen voor duurzame energie-opwekking met windmolens en zonneparken. De recent opgerichte dorps- en energiecoöperatie Goed Veur Mekare kon daar ruim 50 nieuwe leden inschrijven.

Op 10 november breit Olst in Transitie daarop voort. Hoe ziet de lokale energie-voorziening er uit in een toekomst waarin fossiele brandstoffen niet meer gebruikt kunnen worden? Wat vraagt dat van ons als burgers en wat kunnen we nu al zelf doen? Deze en meer vragen komen langs in de nabespreking van het hoofdstuk ‘Energie’ uit de documentaire Tomorrow. “De energieke werkvorm die daarvoor is gekozen, sluit goed aan bij het thema van de avond”, licht Hans van Vliet toe, een van de organisatoren en tevens bestuurslid van Goed Veur Mekare.

Vertaalslag
‘Morgen begint vandaag’ bestaat in totaal uit een reeks van zes bijeenkomsten, die op 13 april wordt afgesloten met de integrale vertoning van de film. Op telkens de 2e vrijdag van iedere maand maakt Olst in Transitie maakt met de deelnemers de vertaalslag van film naar lokale werkelijkheid door een stukje van de film te vertonen, waarvan het thema de aan- en inleiding vormt voor de rest van de avond. Na de 10e november gaat het nog om de thema’s: Economie (8 december), Voedsel (12 januari), Democratie (9 februari) en Educatie (9 maart). Meer informatie is te vinden op staging2.olstintransitie.nl en de Facebookpagina OlstInTransitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.