meezoeken naar de verhalen uit het sallandse landschap

Mensen die geïnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden kunnen meer informatie krijgen op staging2.landschapoverijssel.nl/erfgoed.

Elke streek in Overijssel en vaak ook elk dorp of elke buurtschap heeft zijn eigen kenmerkende eigenheid. Deze eigenheid van het landschap vertelt de geschiedenis van onze voorouders, maakt dat we ons thuis voelen en er graag zijn om te wandelen en te fietsen. Voor het ophalen van deze verhalen zoeken Landschap Overijssel en de IJsselacademie vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in en nieuwsgierig naar de verhalen uit ons landschap. Te beginnen met het verhalenproject in Raalte.

De IJsselacademie heeft ruime ervaring met het ophalen van historische informatie en Landschap Overijssel heeft dit jaar een erfgoedvisie geschreven. In deze erfgoedvisie worden twee instrumenten gebruikt die op eenvoudige en herkenbare wijze weergeven hoe de ontwikkeling van een type landschap zich door de eeuwen ontwikkelt door de invloed van de mens tot het huidige landschap. Daarnaast worden oude dorpsgebieden waarbinnen mensen zich vroeger met elkaar verbonden voelden weer inzichtelijk gemaakt, waarin je vaak bouwland, weiland en hooiland en een droge plek om te wonen terugvindt. Elk dorp had zo zijn eigen deelgebieden met eigen namen. Oudere bewoners van een gebied weten vaak nog haarfijn waar de grenzen van het dorp en de eigen deelgebieden liepen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.