lezing ecologische landbouw in natuurlijk huus

Jelleke de Nooy zal deze avond vertellen over haar projecten in Ethiopië over ecologische landbouw. Ze zal kennis delen over stadslandbouw, CSA, agro-ecologie, biologische landbouw, hongersnood en klimaatverandering en de rol van bodemgezondhied. Daarnaast zal het gaan over de noodzaak van de verandering en wat je zelf kunt bijdragen in Nederland, Europa en de Wereld. In afstemming met de aanwezigen zal ze de avond invullen.

Begin november 2013 verscheen De Nooy’s boek ‘Heel de Wereld’. Dit gaat in op de relatie die wij hebben met ons voedsel en met de productiesysteem die dat voedsel voort brengen, lokaal en mondiaal. Het biedt een prachtig overzicht van wat er aan de hand is wereldwijd en in Nederland.

Jelleke: “In mijn vele jaren ontwikkelingssamenwerking in de drogere gebieden van Afrika, en later in urban agriculture projecten in Nederland, China en Vietnam, werd mij steeds duidelijker hoe belangrijk het herstel van lokale en regionale cycli in de landbouw is, voor fysiek en sociaal duurzamer beheer van de aarde, water, grondstoffen. Verbinding is het toverwoord. Verbinding van mens en natuur en van mensen met elkaar en met zichzelf.

Een van de ‘vroedvrouwen van de nieuwe tijd’ noemt Herman Wijffels mij, die zorgt dat de nieuwe tijd, waarin duurzaam het nieuwe normaal is, er komt. Gezonde Gronden is mede door mijn toedoen van de grond gekomen, naast het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding, een vereniging van professionals die vanuit het Gezonde-Gronden-principe hun werk doen.” (Bron: gezonde gronden http://gezondegronden.nl/jelleke-de-nooy-van-tol)
 
Kosten: vrijegift. Locatie: Het Natuurlijk Huus, Hogebroeksweg 25 Raalte, aanvang 20.00 uur. aanmelden en info: info@hetnatuurlijkhuus.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.