leerlingen carmel naar nk debatteren

De leerlingen gaan op deze lustrumeditie het debat met elkaar aan over maatschappelijke thema’s als immigratie, palmolie en de vraag of alcoholreclame verboden zou moeten worden. Het is het twintigste jaar op rij dat het Nederlands Debat Instituut het kampioenschap organiseert voor havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw.

Het NK Debatteren voor Scholieren bestaat uit drie voorrondes en een finale. De eerste twee voorrondes vinden plaats op het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem, de derde voorronde op 1 december op het Mendelcollege in Haarlem. Per voorronde gaan de tien beste scholen door naar de finale op Universiteit Utrecht op zaterdag 20 januari 2018. Ook worden na afloop van de drie voorrondes twee wildcards uitgedeeld aan scholen die net naast een finaleplek grepen: in totaal gaan er 32 scholen door naar de grande finale.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.