leer reanimeren in een dag

Een hartstilstand kan iedereen overkomen; jong, oud, man of vrouw. Een hartstilstand overkomt de meeste mensen in en rondom hun eigen huis. Als binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie en een AED wordt gebruikt, stijgt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk. Zorg daarom dat jij weet wat je moet doen en volg een reanimatiecursus!

Op zaterdag 18 november organiseert het Rode Kruis in district IJsselland (provincie Overijssel zonder Twente) een cursusdag reanimeren: Reanimaatje. Leer samen met je partner, vriendin, sportmaatje of familielid reanimeren op deze speciale cursusdag. Tijdens de cursus leer je reanimeren onder begeleiding van een instructeur. Tijdens de cursus wordt er vooral heel veel geoefend: en hoe fijn is het als je dat met je Reanimaatje kunt doen? Meld je aan op staging2.reanimaatje.nl

Normaal kost een reanimatiecursus 75 euro. Het Rode Kruis biedt de cursus voor 20 euro aan. Deze kosten worden ook nog eens vergoed door je zorgverzekeraar in je aanvullend pakket. Je ontvangt een Rode Kruis-certificaat ‘Reanimatie’ en een gratis lesboek. Na het behalen van het certificaat kun je je aanmelden als burgerhulpverlener bij Hartslag Nu. Je krijgt dan een oproep op je mobiele telefoon als er iemand gereanimeerd moet worden bij jou in de buurt.

Wil je liever op een andere datum een cursus inplannen? Of de cursus op bijvoorbeeld je werk of sportvereniging organiseren? Mail ons dan via ehboijsselland@rodekruis.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.