koopman geselecteerd voor wk ssp 300

De uitnodigingen waren verstuurd aan de eerste drie geklasseerde coureurs uit de landen waar de Yamaha R3 Cup verreden werd. Naast Nederland waren dit Griekenland, Italië en Frankrijk. Voor Nederlands kampioen Dennis Koopman uit Heino, met in zijn kielzog Mijwaart en Overbeeke, werd het een weekend met veel afwisseling . Onder leiding van Yamaha coryfeeën als Checa, Canepa en Caricasulo werd begonnen met een trackwalk gevolgd door trainingen, uitgebreide analyses daarvan en interviews. Op de laatste dag werden er een tweetal races verreden.

Doel van bLU cRU is om de grote ervaring van Yamaha te delen met potentiele wereldsterren. De zes gekozen deelnemers en de automatisch geplaatste winnaars van de Yamaha R3 Cup uit Italië en Frankrijk worden de acht rijders van de Yamaha Masterclass binnen het WK Supersport 300 in 2018 en worden ondersteunt met een pakket wat bestaat uit o.a. onderdelen, service op de circuits en een Yamaha Paddock Bleu kledingpakket. De best geklasseerde Masterclass rijder
2018 maakt binnen de Yamaha piramide promotie naar het Yamaha STK-600 Team.

Een week later kwam uit Italië het verheugende bericht dat Dennis Koopman uit Heino samen met de Italianen Bernardini en Arcangeli, de Griek Papapavlou en de Fransman de Cancellis het bLU cRU Yamaha Masterclass project 2018 gaat vormen terwijl de Indonesiër Pratama vanwege zijn zege in Spanje met een wild card al verzekert was van een permanente start in het WK-SSP 300-cc.

Koopman: “Ongelofelijk, ondanks dat ik in beide races op P2 eindigde was ik er niet van overtuigt dat ik geselecteerd zou worden omdat ik de oudste kandidaat was. De selectiecriteria waren echter niet alleen op rijden en leeftijd gebaseerd maar aspecten als technisch inzicht, omgang met teamleden, de wil om te leren en uitstraling waren voor de selectiecommissie net zo belangrijk. Ik ben er heel blij mee en realiseerde me later pas wat een verstrekkende gevolgen het Nederlandse Kampioenschap kan hebben.”

Nu de start voor 2018 is verzekerd wacht Koopman en Pearle-Gebben Racing de volgende uitdaging, het budget. Motorsport op het hoogste niveau kost veel geld. Toch hebben alle betrokkenen de intentie en het vertrouwen dat Koopman volgend seizoen zijn debuut zal gaan maken in het wereldkampioenschap.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.