kinderen aloysiusschool ontbijten met burgemeester strien en wethouder blind

Burgemeester Strien kijkt met plezier terug op de ontbijtontmoeting: “Elk jaar ontvangen wij een schoolklas voor het burgemeestersontbijt en dat is altijd een groot feest. We vinden het belangrijk om in deze week het belang van een goed ontbijt en gezonde voeding in het algemeen te benadrukken, maar ook van beweging. Ik maak altijd met veel plezier kennis met de kinderen. De kinderen van de Aloysiusschool kwamen goed voorbereid naar het gemeentehuis. Ik heb vele leuke vragen mogen beantwoorden. Ik kijk al weer uit naar het ontbijt van volgend jaar.” Jasper zit op de Aloysiusschool en kwam naar het gemeentehuis om te ontbijten: “Ik vind het leuk om hier een keer te zijn en interessant om te horen wat de burgemeester allemaal doet. Thuis ontbijten we ook altijd, maar vandaag was het natuurlijk extra lekker!”

Donatie
De kinderen verzorgden het ontbijt. Aan het eind van de ontmoeting betaalde burgemeester Strien symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De burgemeester overhandigde de cheque aan vier leerlingen uit de leerlingenraad.

Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.