Home / archiefcentraal / kiki 12 en bas 11 uit laag zuthem spraken voor gemeenteraad

kiki 12 en bas 11 uit laag zuthem spraken voor gemeenteraad

De twee waren met een bus vol dorpsgenoten naar het gemeentehuis gekomen en vertelden zonder een snik in de stem in een zaal vol volwassen mensen hun mening over het plan. Bas schetste in een paar zinnen de geschiedenis en vertelde over ‘de raad op pad’ in het dorp waar zij hun zorgen om de verkeersveiligheid vertelden. Het over de stoep moeten fietsen door racende auto’s en het niet werken van de schoolzone. “Alleen de paarden schrikken van de cirkels op de weg”, vertelde hij.

Kiki stelt blij te zijn, omdat het plan ervoor zorgt dat er geen auto’s meer door het dorp kunnen racen en iedereen veilig kan lopen. Er komt meer groen, meer ruimte voor het schoolplein. De stoepen worden breder en worden voor iedereen begaanbaar, terwijl fietsers voorop staan in het verkeer. Thijs de Bree vult namens de twee gevormde klankbordgroepen nog aan tevreden te zijn met het verloop van het proces en er van overtuigd te zijn er met elkaar uit tekomen.

Het plan dat tot stand is gekomen na brede inspraakrondes in het dorp is nog niet helemaal af, maar alle Zuthemers hebben er vertrouwen in dat de verdere uitwerking goed verloopt. Het plan omvat snelheidsbeperkende maatregelen en een geheel nieuwe aankleding van de hoofdwegen in het dorp waarbij ook ruimschoots aandacht is voor de doorstroming van het landbouwverkeer.

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.