in the attic weer terug in marktzicht

Na het uiteenvallen van zijn band The Schiw, die ook het festival organiseerde, moest ‘geestelijk vader’ Danny Land op zoek naar versterking. Die vond hij uiteindelijk in de persoon van Thomas Nahrwold. De insteek is en blijft hetzelfde: een podium bieden aan beginnende bands uit de regio, maar soms ook ver daarbuiten. Op het affiche prijken vijf bands: Bettie Bravo, Drifter, Dizznixx, 7Sharp en Blanco’s.

“De animo is nog steeds enorm”, vertelt Danny. “Voor deze editie hadden zo’n 85 bands zich aangemeld. Daarvan bleven er na een kleine voorselectie zo’n 60 tot 65 over. De afvallers vroegen grote bedragen. En geld is er niet. De entree is ook nu weer gratis. De aanmeldingen kwamen echt uit heel Nederland. Echt, van Breda tot Rotterdam en van Drachten tot Venlo.”

Na The Schiw ermee op was gehouden. hing het voortbestaan van In the Attic aan een zijden draadje. “Maar toen raakte ik met Thomas Nahrwold aan de praat. We hadden met The Schiw wel eens met zijn band Dizznixx opgetreden, zodoende kende ik hem. Hij wilde wel helpen. We doen het nu met z’n tweeën, maar we zoeken eigenlijk nog versterking. Met z’n tweeën is de organisatie van zo’n festival een hele klus, maar als je met vier man bent, valt het reuze mee.”

‘Per ongelukje’
Dat In the Attic tegelijk valt met de U2-tributeavond van Stichting Live Muziek Heino in de Nicolaaskerk, noemt Danny een ‘per ongelukje’. Verder geen ‘hard feelings’. “Ik sprak Simon Butink van Stichting Live Muziek Heino en hij vertelde me dat ze oprecht in de veronderstelling waren dat In the Attic ermee op was gehouden. De laatste zaterdag van november was traditioneel altijd van ons. Maar ik heb daar geen moeite mee. Oké, misschien jammer dat we op dezelfde avond zitten, maar ik vind het alleen maar positief dat zij ook bezig zijn om live muziek op de kaart te zetten. Wij op onze manier, zij op de hunne. We hebben echt nog wel geprobeerd om In the Attic te verplaatsen, maar dat kon gewoon niet meer omdat bepaalde afspraken al gemaakt waren. Volgend jaar gaan we rekening met elkaar houden. En misschien ook wel weer twee edities van In the Attic organiseren. Animo genoeg!”

Programma
Afsluiter Bettie Bravo laat zich inspireren door acts als Janis Joplin en de Alabama Shakes, maar voegt daar ook wat rock aan toe. Een mengelmoesje van rock en soul dus, oftewel southern rock’n roll. Met leden uit heel Overijssel, waaronder ook Erik Langenbach uit Raalte (bekend van Die Tolle Leute). Drifter uit Groningen is de enige band op het affiche die niet uit deze regio komt. De band richtte zich aanvankelijk op het oeuvre van Uriah Heep, maar speelt tegenwoordig ook classic rockwerk van andere rockbands. Dizznixx uit Wijhe speelt (hard)rockcovers, maar komt binnenkort ook met eigen werk. 7Sharp bestaat al een tijdje en speelt werk uit de Top 2000. Vooral veel soul en klassiekers uit de eighties (van Bill Withers tot Simple Minds). De heren van Blanco’s zijn de Benjamins van de avond. Deze jonge band uit Zwolle en omstreken richt zich op het betere rockcoverwerk.

Aanvang is om 20.00 uur. De entree is gratis. Zie verder staging2.intheatticheino.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.