herfstwandeling in het reestdal

De bladeren hebben prachtige tinten, de paddenstoelen schieten de grond uit en de bomen laten al hun eikels en kastanjes vallen. De herfst is in volle gang! Een belangrijke tijd voor de dieren, zij verzamelen nu volop voedsel voor de winter. De gids weet veel te vertellen over de herfstperikelen in de natuur. Waarom kleuren de bladeren? Waarom zie je paddenstoelen vooral in de herfst en hoe bereiden de dieren zich voor op de winter? Op deze vragen en meer geeft de gids antwoord. Tip: trek stevige schoenen aan en pas je kleding aan op het weerbeeld.

Hartelijk ontvangst
Al met al duurt de excursie ongeveer twee uur. Aansluitend is er nog volop tijd om rond te neuzen in Bezoekerscentrum De Wheem. Tussen 12.00 en 17.00 uur is iedereen welkom voor algemene informatie over het centrum en het omliggende natuurgebied en natuurlijk voor een kop koffie met overheerlijk Reestdalkoek.

Waar en wanneer?
De excursie start op 19 november om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel te Oud Avereest. De bijdrage is € 3, – per persoon, kinderen onder de 12 jaar en donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas, evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.