harmen van straaten bezocht bibliotheken lemelerveld en nieuwleusen

Dinsdagochtend bezochten de groepen 7 van de Heideparkschool en de Heilig Hartschool de bibliotheek in Lemelerveld om kennis te maken met Harmen van Straaten. Dinsdagmiddag brachten de groepen 7 van de Wegwijzer en het Kompas een bezoek aan de bibliotheek in Nieuwleusen om vragen te kunnen stellen aan de kinderboekenschrijver.

Tijdens het bezoek vertelde Harmen over zijn boeken, las een stukje voor en konden kinderen vragen stellen. Het tweede gedeelte van het bezoek kregen de kinderen tekenles van Harmen. Hij liet zien hoe je met een simpel begin verschillende dieren kon tekenen.

Harmen van Straaten (1961) studeerde rechten en ging werken als jurist. Omdat dat werk hem niet beviel, besloot hij kinderboeken te gaan illustreren. Inmiddels is hij een veelgevraagd illustrator. In 2001 won hij met zijn illustraties in ‘Een opa om nooit te vergeten’ een prestigieuze internationale prijs die jaarlijks door IBBY wordt toegekend aan een kinderboekillustrator. Ook in 2002 viel hij in de prijzen. Toen werd hem de grootste internationale prijs voor illustratoren toegekend: een Gouden Appel.

In 2001 verscheen De liefste kusjes zijn voor jou, het eerste boek dat hij zelf schreef én illustreerde.  Harmen van Straaten woont en werkt in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op staging2.harmenvanstraaten.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.