hans de kort bloembollen

Gisteren in de media: Wethouder Wagenmans plant samen met leerlingen van basisschool de Linderte narcissen. Trots als een pauw schatert hij het uit, spade in de hand, op een bijgevoegde foto. Wagenmans: “Buiten spelen en de natuur leren kennen, dat willen we allemaal voor onze kinderen”, en: “Het vergoten van biodiversiteit is een van onze pijlers in het groene beleid”.

Toegegeven: de afdeling voorlichting van de gemeente Raalte heeft met dit bericht doeltreffend, maar misleidend werk afgeleverd. Als ons gemeentebestuur – Wagenmans voorop – érgens de pest aan blijkt te hebben, dan is het wel aan biodiversiteit. Enkele voorbeelden: 1) Het maaien in de openbare ruimten gebeurt zodanig dat wilde planten bijna geen kans krijgen uit te zaaien, waardoor de diversiteit van flora en fauna jaar na jaar hollend achteruit gaat. 2) Kapvergunningen worden aan de lopende band verleend en ook in de openbaren ruimten verdwijnt de een na de andere boom – recentelijk nog op de Molenhof. 3) Van landschappelijke inpassing van agrarische stallen komt niets terecht. 4) Beperking van het gebruik van planten- en insectengif heeft geen enkele aandacht. Enzovoort, enzovoort.

In plaats van een paar bloembollen als schaamlap te gebruiken voor zijn rampzalige groenbeleid, zou het de heer Wagenmans sieren als hij zich liet fotograferen met een motorkettingzaag in de ene hand en de gifspuit in de andere. Het zou meer overeenkomen met het werkelijke beleid.

Hans de Kort
Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.