gewoon carolien slaapproblemen

Sommige mensen nemen standaard een slaappil omdat ze niet meer weten hoe hun lichaam in slaap kan vallen. De bijwerkingen van (het nemen van) slaapmedicatie zijn echter pittig en het geestelijk vermogen van de gebruiker kan sterk achteruit gaan door alle stoffen die in het lichaam achterblijven.

Dan toch graag de oorzaak van moeilijk slapen vinden. Mogelijke oorzaken en oplossing; teveel stress en drukte voor het slapen gaan, dus meer rust inbouwen. Daglichttekort (ook mogelijk door tekort aan vitamine D3) en ‘s avonds teveel licht en geluid ‘binnen’ krijgen (lichten en computerscherm). Dus overdag meer naar buiten, ‘s avonds bijvoorbeeld kaarsjes aan.

Als ik ‘s avonds een kop koffie drink, lig ik aardig lang wakker. Koffie en thee kunnen activeren, dus dat beter niet drinken. Ook door het drinken van alcohol kunnen mensen een minder diepe slaap krijgen. Beweging geeft een positief gevoel en helpt bij beter slapen, maar liever niet te actief en te laat op de avond. Een tekort aan verschillende vitamines en mineralen en zelfs specifieke aminozuren hebben een negatief effect op de slaap. Die kun je bij een goede natuurtherapeut of arts laten checken.

Als ik vaker wakker ben, maak ik gebruik van de orgaanklok. Ons lichaam krijgt op allerlei manieren energie en via de energiebanen wordt de energie over alle organen en orgaangroepen verdeeld. Het lichaam geeft elke energiebaan en dus ook het orgaan en de orgaangroep twee uur lang de meeste aandacht. Dit gebeurt elke dag weer op dezelfde tijd (uitgaande van de ‘gewone’ tijd). De orgaanklok is de tabel die aangeeft op welke tijd welk orgaan het meeste aandacht krijgt.

Tijd Orgaan
1-3 uur lever
3-5 uur longen
5-7 uur dikke darm
7-9 uur maag
9-11 uur alvleesklier/milt
11-13 uur hart
13-15 uur dunne darm
15-17 uur blaas
17-19 uur nieren
19-21 uur bloedsomloop
21-23 uur hormonen
23-1 uur galblaas

Uit deze tabel is af te lezen dat als je tussen 11 en 1 uur in de nacht niet in slaap kan komen, dit veroorzaakt kan worden door het slecht functioneren van de galblaas. Bij mensen die tussen 1 en 3 uur ’s nachts wakker worden kan dit aan hun lever liggen en bij mensen die tussen 5 en 7 uur ’s nachts wakker liggen kan het aan hun dikke darm liggen. Als je wakker bent, kun je naar het orgaan kijken dat dan het meeste aandacht krijgt, en dat kun je dan ondersteunen en/of reinigen. Ook het verbeteren van de werking van de organen kan de slaap enorm verbeteren.

Voor vanavond; slaap lekker! info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.