gewoon carolien party

Ik heb al een paar keer mogen samen zijn met deze fulltime hardwerkende dame, sociaal, stoer, duidelijk in haar bewoordingen. Ik ervaar haar ook als lief, zorgzaam, vol humor en zelfspot. Ik mag haar. Een jongedame van deze tijd, MBO-opleiding afgerond en altijd gewerkt. Dit keer zie ik haar in de wachtkamer en ik schiet keihard in de lach: “Wat heb je nu weer gedaan?” Ik weet dat dat kan bij haar, ze heeft een groot relativeringsvermogen.

Pffff, ik begin te blazen om de energie wat kwijt te raken. Ze gaat op de trilmat liggen. Heel voorzichtig omdat ik niet weet wat haar uitstraling met mijn energiesysteem gaat doen, ga ik naast haar zitten. Het voelt alsof ze een grote ketel is waarin allerlei chemische reacties plaatsvinden. Het borrelt, bruist, heeft rare kleuren en allerlei ongecontroleerde uitwerkingen in haar lichaamscellen en organen. Vooral bij haar spijsverteringsorganen en stofjesgebied in haar hersenen. Ik heb vaker mensen ervaren die door verschillende medicijnen bijna een vergiftiging hebben. Dat is heftig. Dan probeer ik te verwoorden welk medicijn niet past bij de anderen en vraag hen met dit advies bij de artsen de medicijnenlijst verder door te nemen. Maar dit voelt en is nog duizend keer slechter voor de gezondheid.

“Ja, weer feestje gehad, is een beetje verkeerd gegaan.” Deze dame gebruikt al vele jaren op bepaalde momenten GHB (gamma-hydroxyboterzuur). Het komt in kleine hoeveelheden van nature in je lichaam voor. Het is een narcosemiddel dat bij operaties werd gebruikt en wordt soms nog voorgeschreven bij slaapproblemen. Maar het is ook een partydrug. Sinds 2012 staat GHB op lijst 1 van de opiumwet, al is het gebruiken van GHB in Nederland niet verboden. Deze mevrouw maakt haar drugs zelf en zo kom ik erachter dat ze gootsteenontstopper ervoor gebruikt. “En dat stop jij in je lichaam?”

“Het ging dit keer niet zo goed. Ik belandde op de intensive care. Al mijn energie is uit mijn lichaam vertrokken.” Het is bekend dat GHB moeilijk te doseren is en de ene keer pittiger aankomt dan de andere keer. Zelfs voor deze dame met jarenlange ervaring blijft dat moeilijk. Door het liefdesgevoel, het relaxte slaapverwekkende en spierverslappende effect heeft zij er zonder na te denken nog wat biertjes bij genomen, kwamen we achter. Deze combinatie, weet ze, kan ernstige gevolgen hebben en zelfs dodelijk zijn. Ze wordt de laatste tijd iets bewuster dat haar lichaam dit niet vol kan houden. Ze wil nog niet volledig stoppen, maar gebruikt al betere voeding en komt dus ook bij mij om zo veel als kan gezond te blijven. Langzaam komt bij haar bewustzijn dat haar leven belangrijk is.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.