gewoon carolien lever en gal reiniging

De lever is een ontzettend belangrijk orgaan, en speelt een grote rol in onze stofwisseling, het ontgiften en reinigen van ons lichaam en de opslag van stoffen die ons lichaam nodig heeft. Er zijn vele manieren waarop je de lever en/of gal op een natuurlijke manier kunt reinigen. Zo drink ik elke week een of meer dagen thee van kruiden die een reinigend effect voor de lever en gal hebben. In de praktijk hebben wij kleine korreltjes die de leversteentjes zachter maken zodat het lichaam ze gemakkelijker kan opruimen. Maar mensen die erg gevoelig zijn voor deze stenen hebben iets sterkers nodig. In de wereld van de natuurlijke heling is de lever- en galblaasreiniging van Andreas Moritz een bekend en doeltreffend fenomeen.

Elk mens heeft lever- of galstenen. Deze leverstenen ontstaan door stress, verkeerde voeding, medicijngebruik. Deze leverstenen blokkeren de toevoer van gal. Gal heb je nodig bij de vertering van voedsel, vooral bij vet voedsel. Wanneer je niet genoeg gal aanmaakt, verloopt je vertering niet goed, neem je voedingsstoffen minder goed op en kan voedsel gaan rotten in je darmen (darmproblemen) waardoor er nog meer gifstoffen vrijkomen die je lever vervolgens weer moet verwerken. Dat herhaalt zich dan weer. In zijn boek legt Morits uit hoe bij vrijwel alle soorten (chronische) ziekten er een belangrijke link is (direct of indirect) met de lever. Ik heb ervaren dat door de leverreiniging steentjes, eczeem, darmproblemen, buikpijnen, vermoeidheid, en andere kwalen en klachten verdwenen.

Een korte bespreking van de reiniging; 5 dagen een middel dat de steentjes zacht maakt, gebruiken. Geen vlees, vis, zuivel, eieren, gebakken of gefrituurd voedsel innemen. Natuurlijk de hele kuur meer dan 2 liter water per dag gebruiken. De zesde dag havermout met water-ontbijt, lunchen met groente zonder vet erin. Vanaf 13.30 alleen water gebruiken. Rond 18 uur bitterzout innemen (vies!). Rond 20 uur tweede portie bitterzout. Rond 22 uur half glas olijfolie (100-120 ml) en 150 ml vers geperst grapefruitsap mengen en in 1 keer drinken. Meteen op de rug op bed gaan liggen met het hoofd iets omhoog, evt warme kruik op de lever. Dit is het moment dat de lever veel gal gaat aanmaken om het vet te verwerken. De leverstenen zijn zacht geworden dus die zullen tzt meekomen. Proberen te slapen. Rond 6.30 uur weer een portie bitterzout. Rond 8.30 uur 4de portie bitterzout. Rond lunchtijd licht eten (bv rijstwafels zonder beleg). Aan het eind van de middag voel je je weer goed. Licht en niet vet eten.

Voor iedereen die hier meer over wilt weten, raad ik het boek van Moritz aan of zoek begeleiding, overleg evt met de huisarts.
Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.