gemeenteraad raalte ga pas akkoord met plan n35 als er een groot draagvlak is in marienheem

Geacht college,

Maandag 20 november 2018 heeft Plaatselijk Belang Mariënheem haar algemene ledenvergadering gehouden. Hierbij is het nieuwe plan gepresenteerd voor de N35 met 2 bajonetaansluitingen aan beide zijden nabij de komgrens van Mariënheem. Voor een duidelijk beeld van dit plan verwijzen wij naar de site van Mariënheemonline. U ziet de bajonetaansluitingen getekend over het plan van Rijkswaterstaat heen.

Donderdag 23 november zijn er twee inloopbijeenkomsten (plan oost en plan west) om de plannen van Rijkswaterstaat te bespreken. Rijkswaterstaat heeft groot belang bij de N35 als doorstroomweg en denkt hierbij vooral aan het kostenaspect. Plaatselijk Belang en de inwoners van Mariënheem gaan voor een voorlopig (totdat de rondweg is gerealiseerd) zo optimaal mogelijke veiligheid vooral voor hun kinderen en daarom wil Plaatselijk Belang de bajonetaansluitingen bespreken met Rijkswaterstaat en haar inwoners. De Bajonetaansluiting Oost maakt ook een veilige ontsluiting van het industrieterrein Het Fiester mogelijk.

Op de inloopavond van 23 november, wordt de mening van diverse inwoners apart gehoord voor het plan van Rijkswaterstaat, die in een persoonlijk gesprek haar eigen plan uitlegt en promoot. De recente plannen van Plaatselijk Belang worden door hen niet meegenomen. De echte meningen van de inwoners van Mariënheem worden op deze manier door Rijkswaterstaat vertekend en niet juist weergegeven.

Daarom roept een brede meerderheid van de Gemeenteraad van Raalte, te weten de volgende partijen BurgerBelangen, CDA, D66, GemeenteBelangen, LokaalAlternatief, PvdA en de VVD het college op: Pas akkoord te gaan met een plan voor de N35 in en rond Mariënheem, nadat er breed draagvlak is bij de inwoners van Mariënheem.

Voor vragen of reacties kunt u telefonisch of via de mail contact opnemen met de initiatiefnemers van deze brief.

Met vriendelijke groet
Namens GemeenteBelangen (initiatiefnemers)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.