frank de afkieker nieuwe leider der iesselzotten

Om 20.00 uur begon de Prinsverkiezing met de jeugd van de Iesselzotten. Prinses Belle en Adjudante Feestbeest (de zusjes Rayke en Luka Heiligers) en de Beestenbende van Elf maakten plaats voor de nieuwe Jeugdraad en Jeugdprins. Vanuit groep 8 van de Willibrordschool werden Lee Roy Groot Zwaaftink en Jurgen Rijntjes verkozen als Jeugdprins Buurman Mol en Adjudant Willie Wortel.

Daarna was het de beurt aan Prins Adje de Eeuwige om afscheid te nemen. Hij en zijn adjudanten Fristy en Bitterbal werden uitgezwaaid in een kist met appelen, onder het motto “Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist.” Het was de Raad van Elf opgevallen dat in het afgelopen jaar de zeer actieve Prins een paar kilo was aangekomen. Vervolgens kwam onder de feestelijke noten van blaaskapel ‘De Deurdweilers’ de Kerstman onder begeleiding van twee Zwarte Pieten de komst van de nieuwe Prins aankondigen. Prins Frank de Afkieker is de 55e prins van de Iesselzotten. Iedere veelvoud van 11 is in carnavalsland een extra feestelijk jubileum.

Aan het eind van zijn regeerperiode zal de vereniging 55 jaar jong zijn, een jubileumjaar. Hoewel de prinsverkiezing niet in de eigen residentie was, maar in de tijdelijke residentie in een deel van de sporthal, was het een gezellige boel. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.