esme ekkelkamp wint tripiade op 26e herfst indoor luttenberg

Eerst moesten twee voorrondes worden gereden waarvan de besten terugkwamen voor de finale. Een geselecteerd gezelschap uit deze finalerubriek mochten deelnemen aan de Tripiade. Een onderdeel die elke ponyruiter eens gereden wil hebben. Internationaal springruiter Frank Schuttert uit Ommen wist deze rubriek in z’n pony carrière zelfs twee keer op z’n naam te schrijven.

Vrijdagmiddag was het de beurt aan de klasse B. Zij reden een rijstijlparcours en een progressief parcours. Zaterdagmorgen in alle vroegte ging de klasse Licht van start. Zij sprongen na het klassieke parcours een wedstrijd in 2 fasen. Vervolgens reden de M en Z deelnemers een klassiek parcours en een jachtparcours. Parcoursontwerper Sjack Meuleman uit Mastenbroek had mooie selectieve parcoursen gebouwd.

Een derde deel mocht zondag terugkomen voor de finales. De besten uit elke finalerubriek mochten deelnemen aan de Tripiade. Deze bestond uit een stepparcours voor de deelnemers waarna ze een stuk moest rennen naar de klaarstaande pony om vervolgens samen een jachtparcours af te leggen.

Justin Koopmans bleef heel lang als snelste combinatie staan tot Esmé Ekkelkamp uit Lemele met haar mooie zwartbruine pony Never Know’s Papaya, de rijbaan betrad. Zij had in de voorgaande parcoursen al goed gepresteerd en daardoor laten zien dat ze een serieuze kanshebster was voor de overwinning in deze afsluitende Tripiade.

Ze ging als een speer over de stepbaan, als Dafne Schippers richting ponyhalte en vervolgens reed ze een jachtparcours uit het boekje. Korte wendingen en op snelheid waar het kon, ging ze luid aangemoedigd door het publiek richting finish. De nakomende deelnemers deden verwoede pogingen om de snelste tijd te verbeteren maar allemaal zonder resultaat.

Het brons ging naar Dion Koopmans, broer van Justin, uit Slagharen. Lars Maathuis uit Geesteren, vorig jaar de ster van HIL, werd nu 4e en Britt Noordman uit Raalte maakte het vijftal Tripiadetoppers compleet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.