emiel willemsen nieuwe prins der sokkestoppers

Emiel Willemsen, oppervorst van Best Volk en heerser over besneeuwde pistes wordt bijgestaan door Adjudant Martijn Jansman. De heren krijgen in dit carnavalsjaar steun van Prinses Demi Adjudant Isa en President Iza. Het dames trio werd in de vroege avond in een spectaculaire prinswisseling met maskers met verschillende emoticons gekozen tot de aanvoersters van de Gaägies, de jeugdtak van de Sökkestoppers.

Niets is wat het lijkt
De prinswisselingscommissie had dit jaar weer een bijzonder mooi thema om de prinswisseling in te leiden. #WIDNP of te wel “Wie is de nieuwe prins”, een parodie op het TV programma Wie is de Mol met als slogan Niets is wat het lijkt! Wekenlang hingen er posters met een ludieke spreuk bij de winkeliers met aanwijzingen richting de nieuwe Prins. Rond de klok van elf uur was er zaterdagavond dan eindelijk witte rook in de residentie Bij Ne9eN. De prinswisselingscommissie had een inleidende film gemaakt met Meesterburger Martijn Jansman in de rol als presentator. Daarna ging de act verder op het podium waarbij een zevental potentiële prinsen stuk voor stuk een rood scherm te zien kregen. Daarna presenteerde Martijn zijn prins en bleek hij zelf adjudant te zijn. Prins Emiel de Eerste zal tijdens dit jaar van de Sökkestoppers regeren over het Stoppersgat met als motto: “Met Prins Emiel en Adjudant Martijn, zal Carnaval spektakel en vuurwerk zijn!”

Met de paplepel
Prins Emiel I is 41 jaar en eigenaar van Multimate Heino en fanatiek voetballer bij VV Heino. Carnaval is hem met de paplepel ingegoten. Als oud prins van de Klompenstampers, jarenlang wagenbouwer bij Vriendengroep Best Volk en jurylid van de narrenstoet in Heino kun je wel zeggen dat de nieuwe Prins, carnaval ademt.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de nieuwe prins nam het publiek afscheid van Prins Johnny en Adjudant Twan. De heren werden op ludieke wijze afgevoerd door vriendengroep ‘t Giet Vedan. Zoals gebruikelijk waren er ook de optredens van de diverse dansgroepen van de Sökkestoppers die prima in de smaak vielen. De prinswisseling was met ruim 300 bezoekers uiteraard het hoogtepunt van de avond. DJ NormeN nam in de slotfase het hossende publiek mee in de polonaise in de dampende stampende residentie Bij Ne9eN. Meer informatie over de Sökkestoppers kun je vinden op staging2.sokkestoppers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.