een bank van en voor iedereen een socialsofa voor olst wijhe

Om vervolgens samen nog letterlijk een steentje bij te dragen aan de mooiste bank van Olst-Wijhe. ‘Een SocialSofa, of eigenlijk een leugenbankje -van oudsher een benaming voor een plek waar inwoners samenkomen om nieuwtjes uit te wisselen- gemaakt door jong en oud voor onze gemeente is een mooi initiatief van de Rabobank Salland’, aldus Engberink.

De kinderen en de bewoners werden door Bo Pirovano, Adviseur Marketing & Communicatie van Rabobank Salland bedankt voor de geweldige inzet met een resultaat waar de gemeente Olst-Wijhe nog lang van kan genieten. Engeberink roemde ook de samenwerking: ‘Door dit mogelijk te maken, draagt deze bank toe aan een nog socialere leefomgeving in onze gemeente. Ik wens iedereen dan ook veel mooie momenten en verhalen op deze geweldige bank toe.’ Samen met alle aanwezigen werd op het teken van Engeberink geproost met heuse appelsapbubbels in champagneglazen.

Ruim een maand geleden hebben de kinderen van groep 5/6 van de Prins Willem Alexander school en bewoners van Het Averbergen tekeningen gemaakt voor de mozaïekbank. De tekeningen zijn letterlijk overgenomen op de betonnen bank en door medewerkers van Sallcon gemozaïekt.

SocialSofa Olst-Wijhe
Het idee van de lappendeken -lekker warm voor op de bank- was het idee de bewoners en getekend door de kinderen. De mening over de achterzijde van de bank was onverdeeld: de IJssel met daarbij de namen van Olst en Wijhe. ‘Ik zie mijn vlag terug aan de IJssel’, vertelt de tekenaar van de vlag vol trots aan zijn moeder als hij de bank ziet. Als de SocialSofa helemaal gereed en afgewerkt is, zodat de bank bestand is tegen weersinvloeden, wordt de bank in overleg definitief geplaatst aan het pad langs het spoor ter hoogte van de spoorwegovergang bij de Jan Hooglandstraat.

Dichtbij bank
Een SocialSofa, een heuse Dichtbij bank van de Rabobank Salland in de kern van Olst. ‘Als bank staan we dichtbij de gemeenschap en dan is een samenwerking met een maatschappelijke organisatie als Sallcon en bewoners, jong en oud, een logische keuze met als resultaat: een bank voor iedereen’, zo vertelt Bo Pirovano, Adviseur Marketing & Communicatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.