duizendste huurwoning van sallandwonen voorzien van zonnestroom

Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen en Roland van der Klauw, directeur Wocozon, zetten de bewoners van de Langerhorstweg in Broekland extra in het zonnetje. De heer en mevrouw Hondshorst zijn de 1000ste huurders die gaan profiteren van zonnestroom. “Voor ons was het milieu het belangrijkste argument om ons aan te melden voor zonnepanelen. Dat we hiervoor geen investeringskosten hoeven te maken en ook financieel voordeel ondervinden, is mooi meegenomen”, zo zegt de familie Hondshorst.

Het Energiefonds Overijssel, dat projecten financiert op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie, wil er samen met Stichting Wocozon voor zorgen dat zonne-energie toegankelijk is voor iedere sociale huurder in Overijssel. Veel bewoners van een sociale huurwoning zijn nu nog uitgesloten van zonne-energie, terwijl Wocozon het hen wel mogelijk maakt om via hun woningcorporatie zonnepanelen op het dak te plaatsen.

Hiermee kunnen huurders zo’n 85% van hun eigen verbruik aan energie opwekken. Noch de huurder zelf, noch de woningcorporatie leveren een bijdrage aan de aanschaf van de zonnepanelen. Een huurder met zonnepanelen betaalt maandelijks een voorschot gebaseerd op de verwachte hoeveelheid op te wekken zonnestroom. Dit bedrag ligt gegarandeerd onder de gemiddelde stroomprijs en zal daar ook onder blijven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.