dorpshuis lierderholthuis schuldenvrij

Voor Gerard Kappert is dit een symbolische dag. “Jarenlang heb ik in Lierderholthuis gewoond en ik draag het dorp een warm hart toe. Sinds kort zijn ik en mijn familie verhuisd naar Heino. Hiermee nemen we afscheid van Lierderholthuis. Als geste wil ik het Dorpshuis schuldenvrij achterlaten.”

Anke Logtenberg is voorzitter van de Stichting Dorpshuis Lierderholthuis en reageert: “Wauw! Ik wist niet wat ik hoorde toen Gerard ons op de hoogste stelde van zijn voornemen. Dat hij bereid is om met zo’n bedrag het Dorpshuis te sponsoren, vind ik echt super. Het is een bevestiging dat we met het Dorpshuis op de goede weg zijn.”

Voor Lierderholthuis is het prachtig dat er zowel een levendige gemeenschap, een actieve basisschool als een bloeiend Dorpshuis is. Dit zijn de verbindende factoren in het kleine dorp die zorgen voor leefbaarheid en duurzaamheid. Kappert vult hier kritisch op aan dat dit niet allemaal vanzelf gaat. “Een ieder moet zijn steentje bijdragen. Graag wil ik het signaal afgeven dat inwoners van Lierderholthuis ook zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen voor het in stand houden van zo iets moois als het Dorpshuis. Ik doe een beroep op de mensen uit het dorp om zich te bemoeien op positieve wijze (lacht) met het Dorpshuis.”

Rudolf Geerts is de financiële man van het Dorpshuis. Hij heeft het nieuwe financiële plaatje al klaar. “Met het geld dat we uitsparen aan maandelijkse rente en aflossing van de lening, bouwen we een potje op voor onderhoud en beheer van het Dorpshuis. Hoewel het Dorpshuis nieuw gebouwd is, willen we hier nu al mee aan de slag om tegenvallers voor te zijn.”

Meer foto's