d66 raalte wil de begroting vergroenen

Ook doet D66 voorstellen om een Zonnepark te realiseren op het bedrijventerrein de Zegge VII. De gemeente heeft teveel bedrijfskavels op voorraad. Deze ruimte kan tijdelijk worden ingericht als een locatie voor zonnepanelen. De kavels die wel worden verkocht moeten duurzaam worden ontwikkeld en ingericht. Bovendien wil D66 dat elk voorstel van het college aan de Raad, wordt voorzien van een duurzaamheidsparagraaf.
Verder wil D66 lokale duurzaamheidsinitiatieven steunen. Elke kern krijgt daarvoor geld van de gemeente. Hiervoor wordt een bedrag van € 200.000 per jaar uitgetrokken.

Een ander initiatief betreft een duurzaamheidsfonds. Hieruit kunnen ondernemers en coöperaties leningen krijgen. Dit fonds vult het gat dat er nu landelijk en provinciaal is. Het fonds moet revolverend worden, zodat de leningen die worden terugbetaald, opnieuw ingezet kunnen worden.
Tot slot wordt een voorstel ingediend om het fietsgebruik te stimuleren. In elke kern in de gemeente en tussen de kernen willen we fietsvoorzieningen geschikter maken voor zowel snelle als langzamere fietsers. Voor de routes gelden aantrekkelijkheid, veiligheid en comfort als belangrijke ijkpunten. Bovendien dient de F35 (fietssnelweg tussen Raalte en Zwolle) versneld te worden aangelegd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.