cda wil uitstel over beslissing aanpak veiligheidsmaatreglen n35

Dat meldt RTV Oost.

Het gaat om een oplossing van Rijkswaterstaat voor een kruispunt bij Heino. Deze oplossing zou wat betreft Plaatselijke Belang en de Mariënheemse bevolking ook prima bij Mariënheem toegepast kunnen worden.

Serieus naar kijken
Woordvoerder Verkeer en Vervoer Bart van Moorsel ziet ook mogelijkheden voor dit alternatief. “Ik ga aanstaande woensdag tijdens de commissievergadering de gedeputeerde vragen serieus naar dit alternatief te kijken. Met de aanpassingen aan de N35 wordt de doorstroming beter en dat heeft voor Mariënheem nadelige gevolgen.”

“Alle opties die binnen het budget lijken te passen én die bijdragen aan de veiligheid van het dorp moeten we een serieuze kans geven”.
Om het plan die serieuze kans te geven moet de beslissing over veiligheidsmaatregelen op de N35 op 20 december wellicht worden uitgesteld. “Ik ga de gedeputeerde vragen of hij hiertoe bereid is”, aldus Van Moorsel.

Extra geld
In deze Statenperiode die nog loopt tot 2019 is er 15 miljoen extra beschikbaar gekomen voor het verbeteren van de veiligheid op de N35. Het grootste deel van dit geld heeft al een bestemming, zoals het aanpakken van knooppunt Bos bij Raalte.

Een deel van het geld is nog beschikbaar. Over de bestemming wordt in een overleg tussen Rijkswaterstaat, provincie en gemeenten op 20 december een beslissing genomen. Maar dat besluit moet dus worden uitgesteld als blijkt dat dit nodig is om het voorgestelde plan van Plaatselijke Belang Mariënheem goed te kunnen bestuderen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.