cda wil snel duidelijkheid over gezondheidsrisicos geitenhouderijen

Om die twee redenen heeft de CDA-fractie ingestemd met een motie die het provinciebestuur oproept om voorafgaand aan het grote landelijke onderzoek (naar de mogelijk verhoogde gezondheidsrisico’s voor mensen die binnen twee kilometer van een geitenhouderij af wonen) door de GGD vast een inventarisatie van de Overijsselse situatie te laten doen.

Omgevingsvisie
“In de sinds de zomer geldende Omgevingsvisie zijn voldoende randvoorwaarden ingebouwd waaraan bedrijven die willen nieuw vestigen, verplaatsen of uitbreiden moeten voldoen. Ook op het gebied van volksgezondheid en contact met de directe omgeving. Dit is een zorgvuldig proces dat behoorlijk war tijd in beslag neemt Daarom maken wij ons in Overijssel nog geen grote zorgen dat bedrijven die geen mogelijkheden meer zien in Brabant of Gelderland snel naar Overijssel zullen trekken”, licht woordvoerder Jeroen Piksen toe.

Tweede Kamer
De CDA-fractie heeft in de in september al gepleit voor voldoende aandacht voor de gezondheid van omwonenden van geitenhouderijen. CDA Tweede Kamer woordvoerder Jaco Geurts heeft deze week de minister gevraagd om een tijdsplanning voor het onderzoek van het RIVM naar de oorzaken van de gezondheidsproblemen bij omwonenden van geitenhouderijen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.