carnavalsvereniging ieselzotten uit olst wijkt uit naar sporthal

Iedere carnavalsvereniging organiseert haar carnavalsavonden – en dus ook de prinsverkiezing – in haar thuishaven, de zogenaamde residentie. Sinds 2001 is Sportcafé De Hooiberg de residentie van de Iesselzotten. Dit jaar is het de eerste keer dat de vereniging haar prinsverkiezing niet in haar residentie kan organiseren. Het Sportcafé, de buren en de gemeente hebben een discussie over vermeende geluidsoverlast en hoe het opgelost moet worden. Volgens André Smit, Vorst der Iesselzotten (de titel voor de voorzitter), was dit voor alle partijen de beste oplossing. Smit: “Door uit te wijken naar een zaal van de sporthal zal de buurt minder last ondervinden van het geluid. Het laatste wat wij willen is dat mensen last hebben van ons feest. Dat we daar dan extra inspanningen voor moeten doen, nemen we dan voor lief.”

De verplaatsing is in goed overleg gegaan met de gemeente en met het Sportcafé. Smit: “Overigens zijn we ook veel dank verschuldigd aan SC Overwetering. Zij hebben door het hele gebeuren een groot aantal handbalwedstrijden moeten verplaatsen. Daar was veel creativiteit en flexibiliteit voor nodig. Het blijkt maar weer, dat als iedereen zich een beetje inschikkelijk toont, dat er dan veel mogelijk is in Olst.”

De Iesselzotten beginnen zaterdag om 20.00 uur met de jeugd. Prinses Belle, Adjudante Feestbeest en de Beestenbende van 11 sluiten een voor hen succesvol carnavalsjaar af. Na het aantreden van de nieuwe Jeugd-Hoogheid zijn de volwassenen aan de beurt. Tijdens de avond zijn er optredens van de Iesselstars en van blaaskapel ‘de Deurdweilers’. DJ Tristan vult de stilte op met muziek vanachter zijn draaitafel. De toegang is gratis. De ingang van de tijdelijke residentie voor deze prinsverkiezing is aan de achterzijde van de sporthal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.