brook duo komt weer op de boskamp

De Kerkentour van het Brook Duo trok in een aantal seizoenen al meer dan 20.000 bezoekers naar de kerken om te luisteren naar de winterse vertellingen en liedjes in het dialect. Het zijn streekromanachige belevenissen van plattelandsfamilies, die lief en leed met elkaar delen. Verhalen waar de kerk en het kerstverhaal een centrale rol vervullen. In de wijde regio rond Markelo is elke voorstelling steevast al vroeg uitverkocht. Het stuk is geschreven door Gert-Jan Oplaat (oud Tweede Kamer lid) vanuit een protestants christelijke achtergrond, maar voor eenieder zeer herkenbaar geschreven dialect kerstverhaal.

Het verhaal wordt af en toe onderbroken met rustige dialectliedjes van het Brook duo en bekende, door de bezoekers, mee te zingen kerstliederen. Het verhaal neemt u mee naar het jaar van de watersnood 1953, waarin het leven van de Zeeuwse molenaarsfamilie Roelands en de Maarkelse boerenfamilie Heelkamp centraal staan. Het geheel ademt een heel bijzondere sfeer uit, die men ervaren moet hebben om te begrijpen waarom dit duo in Twente en de Achterhoek zo razend populair is.

Voor de voorstelling op 22 december om 20.00 uur in Boskamp zijn vanaf nu kaarten in de voorverkoop te verkrijgen voor € 8,50. Dit is incl. koffie/ thee voor aanvang en Glühwein na afloop. Kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij: Ans Kleinherenbrink, 563933 (anskhb@gmail.com), Ria Kappert, 561402 (herkappert@hotmail.com), Herman van der Linde, 06 -53701545 (hwgvdlinde@kpnmail.nl , Jan Wichems, Wesepe 531505 (j.wichems24@gmail.com) en tuincentrum Hollegien, Eendrachtstraat 8 in Olst. Na 15 december en aan de kerk, mits nog beschikbaar, kosten de kaarten € 10,00. Wees er snel bij, want het beloofd weer een mooie, sfeervolle avond te worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.