Home / archiefcentraal / brett rood

brett rood

In de enorme elektronica winkel was de kleur rood. Gevaar. Met kapitale letters werden me vragen gesteld: ‘Met minder keuze genoegen nemen?’ en ‘Je gaat toch niet te veel betalen?’ Terwijl zij haar keuze maakte tussen de harde schijven slofte ik rond en beantwoordde in stilte de vragen, respectievelijk ‘Ja graag’ en ‘Geen flauw idee’.

Sommige artikelen kwamen me nog enigszins bekend voor uit de reguliere huishouding. Strijkijzers, scheerapparaten, friteuses en stofzuigers. Al zagen die laatste eruit alsof ze maanstof moesten opzuigen in de verre toekomst. Op andere stellingen raakte ik volledig de draad kwijt. Meters medische meetapparatuur bijvoorbeeld (bloeddruk, gewicht, suiker, temperatuur, baarddichtheid, huidspanning) en tientallen machines om espresso/cappuccino/latte macchiato te malen en te persen.

Nieuwe vragen kwamen. Nu ten aanzien van de Activity Trackers. Wilde ik persoonlijke trainingen downloaden, inzicht krijgen in mijn hartwaarden en tegelijkertijd berichten van vrienden lezen en sociale media volgen?

Bij de elpees, in een soort retro-hoek, kwam ik tot rust. Vertrouwde namen en hoezen. Geen vragen. Marley, Springsteen, Sinatra. Ik trof zelfs Mieke & Luc van Leeuwen. Voor 24,99 euro kreeg je ‘Volle Maan-Een Sterrenhemel, Ik Zou Niet Weten Wat Ik Liever Hebben Wou’ en ‘Samen Kunnen We De Wereld Aan’.

‘Hou Me Vast’, vroeg ik fluisterend aan Mieke & Luc, ‘Al Is Het Maar Voor Even’.

www.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Lees ook

Nieuwe look voor Wereldwinkel Heino

HEINO – Wereldwinkel Heino heeft de afgelopen maand gebruikt om de winkel een grote opknapbeurt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.