bianca start met delicatessenzaak bij dijkman in heino

Bianca komt van oudsher uit Heino. “Mijn man Bennie werkte tot voor kort bij het spoor”, vertelt ze. “Hij komt uit Groningen. Toen we samen wilden wonen, zochten we een plek tussen Groningen en Heino in. En dan dicht bij het spoor. Dat werd Beilen.” Daar besloot ze meer te gaan doen met haar interesse in ‘food’. “Ik heb eerst een tijdje meegedraaid in een kazenmakerij. Daarna besloot ik ook een opleiding op dat gebied te volgen. Puur interesse. Ik wilde weten hoe dat ging. En tja, de ambities voor een eigen winkel bestonden al.” Tijden trok ze met kazen langs beurzen. Totdat die vermaledijde autodiefstal roet in het eten gooide. Zo ontstond vier jaar geleden dus haar eerste zaak. “Een tijdje geleden kregen we te horen dat het pand van Delmte in Heino te koop stond. We zijn gaan kijken en uiteindelijk hebben we het gekocht. Meteen met als doel om hier ook een delicatessenzaak te beginnen. Het was perfect!”

Cadeaupakketten
Het stel, dat inmiddels in de woonruimte naast de voormalige verf en behangzaak is getrokken, is momenteel druk bezig met de inrichting van de winkel. Bennie heeft ontslag genomen en zal haar in de winkels helpen. Ze wil haar winkel in Heino voorlopig blijven combineren met die in Beilen. Daartoe beschikt ze ook nog over de hulp van twee parttimers.
Het interieur van Bij Dijkman heeft een authentieke uitstraling. Veel bruin. Het assortiment wordt divers. Van boerenkazen tot vers gebrande noten, van bonbons tot brood (en banket) van Echte Bakker Jorink, van wijnen tot speciaalbieren en van oliën tot speciale vleeswaren. “In Beilen verzorgen we ook heel veel cadeaupakketten en relatieartikelen. Daarop willen we ons ook hier in Heino ook richten. We bieden bijzondere producten. Ik wil niemand in Heino in de wielen rijden en we verkopen dus ook alleen maar producten die een ander niet heeft.”

Creatief
Het leuke van haar werk vindt ze de verhalen die ze over haar producten kan vertellen. “Tegenwoordig heet alles ambachtelijk, maar veel van wat verkocht wordt als ambachtelijk, is dat helemaal niet. Ons assortiment wel. Dat je steeds meer delicatessenzaken ziet, heeft er mee te maken dat mensen bewuster met hun voedsel om gaan. Ik vind het leuk om goed advies te geven, om persoonlijk met de klanten om te gaan. Deze winkel moet gaan leven. Ik ben zelf creatief aangelegd en ik vind het belangrijk dat we blijven verrassen. Qua inrichting, maar ook wat betreft assortiment.”

Bij Dijkman in Heino is zo meteen zes dagen per week geopend. Vrijdag 10 november zijn de deuren van 9.30 tot 19.30 uur geopend. Daarna volgt de officiële opening voor genodigden. Zaterdag 11 november kan men van 9.30 tot 17.00 uur terecht in de winkel. Beide dagen is er een proeverij, die wordt verzorgd door verschillende leveranciers. Bovendien krijgen de eerste honderd klanten een goed gevulde goodybag en maakt iedereen kans op een jaar lang gratis kaas.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.