actievoerders protesteren in lelystad tegen vliegveld

Dat meldt RTV Oost.

Voormalig staatssecretaris Dijksma liet onderzoek doen naar de gevolgen van de uitbreiding. Later bleek dat daarbij rekenfouten zijn gemaakt.
Het is de bedoeling dat Lelystad vanaf april 2019 vakantievluchten van Schiphol overneemt.

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft een delegatie van inwoners van Noord-Holland, Gelderland, Drenthe, Overijssel en Flevoland uitgenodigd om mee te praten over de aanvliegroutes.

Niet meepraten
Tegen de plannen is veel verzet, omdat de aanvliegroutes veel geluidsoverlast zouden veroorzaken. Een van de actiegroepen die meedoen aan de manifestatie is Actiegroep Laagvliegroutes NEE. Die zegt tegen de NOS niet aan te willen schuiven voor het overleg met het burgercomité. “Het ministerie stelt voorwaarden waaraan wij niet kunnen voldoen. Zo moeten wij akkoord gaan met het vernieuwde vliegveld en dat doen we niet”, zegt Leonhard Beijderwellen van Actiegroep Laagvliegroute NEE.

Uit onderzoek van De Stentor blijkt dat een derde van de inwoners in de regio de uitbreiding van Lelystad Airport niet ziet zitten en 46 procent van de ondervraagden juicht de plannen juist toe. Een petitie van tegenstanders werd in september nog 68.000 keer ondertekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.