aanpassingen aan onveilige heuvelweg in luttenberg

De gemeente luisterde naar het voorstel en heeft een groot aantal aanpassingen gerealiseerd. De weg werd opnieuw geasfalteerd, de komgrens verplaatst met een snelheidsbeperking van 30 km/per uur en er werd een drempel bij het fietsoversteekpunt geplaatst. 

Daarnaast zijn er haaientanden en een taludmarkering bij de aansluiting van de camping, de borden ‘fietspad’ voorzien van een onderbord met de aanduiding van ’tweerichtings’, een kleurprint op het asfalt om af te remmen en is er een snelheidsdisplay geïnstalleerd. 

Opening
Wethouder Wout Wagenmans mocht tijdens de opening een bal drie keer in een doel trappen. Dit stond symbool voor de gang van zaken. De bewoners van Luttenberg hebben namelijk drie keer moeten inspreken op een raadspleinsessie en na de derde keer was het raak. 

Na afloop van de opening liet Jan Schokker (voorzitter GB Raalte) weten dat hij trots was op het feit dat hun initiatief tot resultaten heeft geleid.

Handhaving
De politie heeft aangegeven dat het niet kan toezien op de handhaving van de rijsnelheid en het ongewenste parkeren. Jan Spil hoopt dat dit ook niet nodig zal zijn na alle aanpassing van de Heuvelweg.

Meer foto's