wim nijland kandidaat voorzitter lto salland

Nijland die tot afgelopen januari een melkveebedrijf had aan de Schapendijk in het ‘Espelose broek’, dit na verplaatsing in het verleden van uit de ruilverkaveling Holten- Markelo, is geen onbekende in agrarisch bestuursland. Hij was onder andere tien jaar bestuurslid bij LTO Rijssen-Holten, maar ook lid van het algemeen bestuur van voormalig waterschap Groot Salland.

Nijland, die in verband met het ontbreken van een opvolger zijn familiebedrijf afgelopen jaar verkocht aan iemand met wel een opvolger (die op zijn beurt weer ergens is weggekocht), zegt: “We hebben deze stap weloverwogen genomen. Altijd enthousiast ben ik boer geweest en nog steeds ben ik enthousiast, ondanks alle tegenwerkingen die we als agrariërs te verwerken hebben. Zelf denk ik in kansen. ‘Makkelijk gezegd’, zal je denken, maar als je terugkijkt is het altijd nog gelukt.”

Hij stelt verrast te zijn geweest met het verzoek van de afdeling Salland, maar na gesprekken, bedenktijd en mede door het enthousiasme van de overige bestuursleden, deze uitdaging aan te willen gaan. Andere kandidaat-bestuursleden zijn John van den Berg (melkveehouder) uit Luttenberg en Hedwig Haarman (melkveehoudster) uit Heeten.

De voordracht door het bestuur zal naar alle waarschijnlijkheid op de algemene ledenvergadering van 1 november door de leden overgenomen worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.