voorstelling over alzheimer in hoftheater

Weet u dat in de gemeente Raalte ongeveer 700 mensen met dementie wonen? In 2030 zijn dit er ongeveer 1100.  Daarom is het belangrijk dat gemeente Raalte een dementievriendelijke gemeente wordt. Dit begint met bewustwording en het verlenen van goede zorg en ondersteuning. Voor ‘Dag Mama’ zijn ondernemers, zorgondernemers en mantelzorgers van mensen met dementie uitgenodigd.

Deze voorstelling is een van de acties om van de gemeente Raalte een dementievriendelijke gemeente te maken. De ondernemers in Raalte staan midden in de samenleving en hebben dagelijks te maken met klanten. Door meer kennis over dementie bij deze ondernemers wordt het voor hen makkelijker om mensen met dementie te herkennen en hier op een goede manier mee om te gaan.

Wethouder Gosse Hiemstra ziet de voorstelling als een belangrijke eerste stap op weg naar een dementievriendelijk Raalte: “Ook de gemeente zelf komt in aanraking met mensen met dementie. Daarom krijgen medewerkers van de gemeente een training vanuit de landelijke campagne ‘Samen dementievriendelijk’. Deze campagne helpt ons ook om dementie bespreekbaar te maken in de samenleving.”

Bij de gemeente Raalte zijn niet alle mensen met dementie in beeld. Om te voorkomen dat mensen tussen wal en schip vallen is er een casemanager dementie. Jeannet Kleine Schaars is er wanneer mensen vragen hebben over de ziekte, of als er behoefte is aan advies en ondersteuning.

Een dementievriendelijke omgeving is een rustige omgeving die de mens met dementie erkent en accepteert. Een omgeving waarin vooroordelen en taboes worden doorbroken. In een dementievriendelijke gemeenschap neemt de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun naasten toe, doordat ze meer geaccepteerd worden en minder in een sociaal isolement terecht komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.