volg politieteams in oost nederland live via megavolgdienst

‘We raken steeds georganiseerder op social media, daardoor worden dit soort initiatieven mogelijk,’ zegt waarnemend politiechef Pim Miltenburg. ‘De politie hoort thuis op social media. De samenleving verwacht dat van ons en wij hebben het nodig voor ons politiewerk.’

Anderhalf jaar geleden werd al een mijlpaal bereikt: in iedere gemeente was de politie in Gelderland en Overijssel op Facebook te vinden. Naast alle twitterende wijkagenten zijn er nu ook al meer dan 75 Instagramaccounts actief in het gebied, en verschillende jeugdagenten experimenteren met Snapchat.

‘We zoeken aansluiting’
“De volgdiensten zijn voor een groot publiek toegankelijk, Facebook is natuurlijk het populairste kanaal op dit moment. We zoeken ook voortdurend aansluiten bij alle doelgroepen, daarom zijn we bijvoorbeeld ook zo actief op Instagram,’ legt Miltenburg uit. ‘De afgelopen maanden was er veel aandacht voor ons webcareteam in Twente. Een groep collega’s zorgt daar 24 uur per dag dat burgers online te woord worden gestaan. Je kunt er zelfs via social media meldingen doen, dat konden we ons een paar jaar geleden nog niet voorstellen!’

De megavolgdienst wordt gehouden aan het einde van de Week van de Veiligheid. ‘Het valt samen met het begin van de donkere tijd van het jaar, de tijd waarin er traditioneel meer inbraken zijn.’ Dat maakt dit moment extra belangrijk voor Pim Miltenburg. ‘We hebben de afgelopen jaar gezien hoe belangrijk het is dat iedereen meehelpt om een buurt veilig te houden. Via Whatsappgroepen krijgen we bijvoorbeeld steeds meer meldingen van verdachte situaties. Daarom is het extra belangrijk dat we zichtbaar zijn, en soms ook een kijkje in de keuken geven.’

Bij een volgdienst plaatsen agenten foto’s, videos en berichten op Facebook in een evenement. Zo geven ze inzicht in hun werk, en laten ze zien wat er bijvoorbeeld met meldingen van burgers wordt gedaan. Natuurlijk kunnen agenten niet alles laten zien, ze houden rekening met de privacy van burgers. Benieuwd naar de volgdiensten? Een overzicht van alle Facebook-pagina’s is hier te vinden.

Volg de politie Raalte

Volg de politie Olst-Wijhe

Volg de politie team Vechtdal

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.