verbouwing bij albert heijn molenhof staat op de kop maar dan zijn we straks ook klaar

Maar niet voordat de winkel vanaf 9 oktober 17.00 uur eerst twee weken dichtgaat. “Dat is voor de klant en ons niet leuk, maar helaas noodzakelijk. Normaal staan er tien dagen voor, maar wij laten er ook meteen de hele vloer uitbreken. Drie oude lagen zitten er nog. Dan zijn we zo meteen ook echt helemaal klaar.”

De Albert Heijn in Raalte wordt sinds 1999 gerund door de familie Ruitenberg. Tot voor kort zat de vader van Edwin en Silvia, Genio, ook in de directie, maar hij heeft de winkel recentelijk overgedragen. De Raalter supermarkt was al jaren uit haar jasje gegroeid. “Als het druk is, moeten we de emballage soms buiten zetten.”, illustreert Edwin. Crisis of niet, de omzet steeg, net zoals de behoefte aan extra meters vloeroppervlak, maar uitbreidingsmogelijkheden zagen ze niet. “We zaten eigenlijk vast. Normaal gesproken verbouw je in de supermarktbranche één keer per zeven/acht jaar. Bij ons is de laatste verbouwing alweer tien jaar geleden.” Toch vonden ze die uitbreidingsmogelijkheden uiteindelijk wel. De ruimte waar eerder cadeauwinkel lavendel gevestigd was (aan de Marktstraat) hebben ze erbij gekregen. Silvia: “Daar komt onze nieuwe broodafdeling. Met een eigen koelruimte. Het leuke is dat de AH die ruimte eerder ook al gebruikte. Wat oudere klanten hebben ons daar al meerdere keren op gewezen. Dat geeft ook wel een beetje de betrokkenheid weer. De zijde aan de Marktstraat blijft dicht, maar daar hebben we leuke plannen voor. We willen het wel mooi aankleden. De Marktstraat is immers wel een winkelstraat, daar wil je geen lelijke dichte gevel.”

Gevel
De gevel van de winkel aan de Molenhof is bovendien inmiddels vijf meter naar voren gehaald. Silvia: “Het wordt veel mooier. Het grijs is verleden tijd. We hebben een warme steenkleur en de gevel wordt afgewerkt met houten accenten. Daarnaast verplaatsen we ook het oude trappenhuis, dat aan de zijde van het Kulturhus zat. Dat verhuist naar het magazijn. Dat levert ook weer enkele meters extra winkelvloer op.” Vooral de extra meters aan de kant van de Molenhof waren moeilijk. Die zouden immers ten koste gaan van het aantal parkeerplaatsen. Edwin: “En daarom zijn we ook zo lang met onze plannen bezig geweest. In samenwerking met de eigenaar van het Aldi-pand hebben we parkeerplaatsen kunnen regelen op de plek van het Indoned-pand.”

Het hele winkelinterieur zal worden vernieuwd. De deli-kaas afdeling krijgt een centrale plek. Daar komt ook een grill te staan, waarmee ter plekke ook vleeswaren gegrild kunnen worden. Verder wordt ook de bloemenafdeling vergroot; gaat het aantal meters van de broodafdeling flink omhoog en komt er een demo-eiland voor proeverijen. Edwin: “Het assortiment wordt flink groter. We krijgen er zo 2.500 artikelen bij. Het aanbod biologisch breiden we ook uit, net zoals het aanbod voor mensen met allergieën en dieetwensen.”

Scan & Go
En, waar ze ook trots op zijn, ze bieden hun klanten zo meteen twee zelfscanopties. “Gewoon met een handscanner door de winkel lopen en alle boodschappen zelf scannen, zoals dat ook in andere winkels al gebeurt, maar ook komt er een Scan & Go-optie. Hierbij scannen en betalen klanten producten bij de zelfscankassa in de winkel. Deze vorm zie je nu vooral bij de Albert Heijn To Go-winkels. Scan & Go is dus geschikt voor de kleine boodschappentrip.”

Toevallig
De gemeente was zeer bereidwillig om mee te werken, zo benadrukken ze. “Kijk, onze gevel wordt zo meteen veel mooier. Het knapt hier flink op en dat past natuurlijk heel goed in het gemeentelijke plaatje. Raalte wil ook de toegangswegen naar het centrum verfrissen. Het is min of meer toevallig dat alles nu tegelijk valt. Ook de Aldi wordt uitgebreid en ze zijn hier ook nog eens bezig met het riool, maar wij zien het van de positieve kant. Alles staat nu op de kop, maar dan zijn we zo meteen ook in één keer klaar. De Molenhof krijgt nieuw straatwerk en een nieuwe inrichting. Zo meteen ziet het er prachtig uit. En kunnen wij weer jaren verder! We hadden de oudste supermarkt van Raalte, zo meteen hebben we de nieuwste!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.