tip van energieloket salland okselfris nodig dampopen muren zijn beter

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Als oplossing tegen ruikend okselzweet (dat dat stinkt, is omdat we dat cultureel bepaald hebben) gebruiken we deodorant. Eigenlijk is dat het paard achter de wagen spannen. Je bestrijdt het gevolg in plaats van de oorzaak. En dan blijf je bezig (met een chemisch goedje aan te brengen juist op plekken waar onze lymfeklieren zich aan de oppervlakte bevinden).

Als het lichaam zijn vocht niet goed kwijt kan, kan het ook aan de ruimte liggen. Let er maar eens op: thuis heb je geen last van ruikende oksels, op kantoor wel. Want op kantoor werk je met een boel mensen in dezelfde ruimte en de ventilatie is er vaak slecht ingesteld.

Dampopen muren zijn de oplossing. Die absorberen vocht als er teveel van is. Wat je overhoudt is een behaaglijke lucht. Lekker toch?

Dit is een energietip, dus hebben dampopen muren ook energievoordeel. Bij het verwarmen van een ruimte moet je al die vocht mee verwarmen. Dampopen muren kunnen je wel tien procent energie schelen!

Hoe je dat bereikt? Bouw met kalk- of porisoblokken en werk dat niet af met een waterdichte, maar met een dampopen laag. Leem bijvoorbeeld. Maar onze energievakmannen weten daar alles van.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.