tip van energieloket salland isoleer zolder en dak

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Een huis heeft plekken waar de warmte het best weg kan. En warmte zit zo in elkaar: als het ergens naar toe kan, dat doet het dat ook: want warmte wil zich altijd vermengen met lucht die kouder is. Daar komt bij dat warme lucht lichter is dan koude lucht, dus stijgt het.

Het huis is qua isolatie het zwakst op de overgang van muur naar dak. Muren zijn uit één stuk opgetrokken. Het dak ligt daar als het ware bovenop. Die overgang is risicovol voor een – zoals dat heet – een koudebrug, een bruggetje waarlangs warm naar koud kan. Zo’n koudebrug is extra nadelig omdat daar condens kan ontstaan, die druppelt in de spouwmuur. En vocht in de spouwmuur… je ziet de schimmelvorming zo voor je.

Het is al met al meer dan de moeite waard jouw huis te controleren op de overgang van muur naar dak.

Hoe ouder het huis, hoe groter de kans dat het dak zelf ook warmte doorlaat. Tegenwoordig krijgt het dak isolatieplaten, maar vroeger keek je gewoon tegen de dakpannen aan. De vakmannen van het energieloket hebben infraroodcamera’s waarmee de warmte-lekken van je huis heel snel in kaart kunnen brengen.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.