tip van energieloket salland goed ventileren scheelt ook geld

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Ventileren is echter essentieel. Hoe beter je je huis geïsoleerd hebt, hoe belangrijker het is verse lucht de kans te geven binnen te komen. Vier feiten liggen daaraan ten grondslag:
– bij het ademen haal je zuurstof uit de lucht en geef je co2 terug.
– jouw lichaam geeft veel vocht af.
– buitenlucht is meestal droger dan binnenlucht.
– droge lucht verwarm je makkelijker dan vochtige(r) en is dus goedkoper.

Ieder huis ventileert anders. Het maakt al uit of jouw ventilatierooster op het westen of op het zuiden zit, bijvoorbeeld. Dus over hoe je moet ventileren, daar is geen eenduidige tip voor te geven. Onze vakmannen kunnen dat per situatie exact vertellen.

Er zijn ook volautomatische systemen, die zichzelf in werking zetten als co2 of vocht daar reden toe geven. Dan hoef je er nooit meer aan te denken en gaat het toch altijd goed. Er zijn ook heel mooie systemen (Air70 van Brinks bv) die de uitgaande warme lucht langs de inkomende koudere lucht laten gaan en daarbij warmte uitwisselen. Dat heet een wtw(warmeterugwin)-installatie.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.