Home / archiefcentraal / tent waait weg bij manege bartels csi salland ligt stil

tent waait weg bij manege bartels csi salland ligt stil

Tussen de twee brandweer auto’s is een deel van de schade te zien.

Een politieagente ter plaatse vertelde dat brandweer het terein heeft afgezet en dat ook de politie moet wachten tot de brandweer de schade heeft kunnen meten om vervolgens de gewenste maatregelen te kunnen uitvoeren. 

Omstanders hebben één van de vier tenten de lucht in zien gaan. “De paarden waren rijklaar en toen vloog die tent weg” aldus één van de omstanders.

UPDATE: 

RTV Oost meldt het volgende op zijn website:

“De organisatie heeft in overleg met de ruiters besloten dat het driedaagse evenement morgen na het opruimen van de ravage wordt voortgezet met uitsluitend de deelnemers die nog verder willen rijden. De paarden die de wedstrijd vervolgen worden voor vannacht opgevangen in andere stallen in de regio.
Vanuit de organisatie klinkt het verwijt dat tentenbouwer Van Sprengel uit België de tenten onvoldoende heeft laten zekeren om de windstoten op te kunnen vangen. De tenten waren niet goed verankerd.”

De organisatie CSI Salland heeft het volgende naar buiten gebracht. 

“Op dit moment heeft het welzijn van de paarden het grootste aandachtspunt, maar dat lijkt onder controle”, vertelt Jeroen Bakker, voorzitter van CSI Salland.

Volgens de organisatie was te voorkomen. “Er was windkracht 6 voorspeld en er zijn rukwinden. Waarschijnlijk is er een flap van de tent opengewaaid en is de wind eronder gekomen. Omdat de grond drassig is, heeft de wind de zekeringen uit de grond kunnen trekken.”

Tevens melden zij dat er de totale nog niet bekend is, maar het lijkt mee te vallen. “Gelukkig zijn er geen mensen gewond geraakt en maken de paarden het goed” aldus de voorzitter. 

De organisatie heeft in overleg met alle aanwezige ruiters afgesproken om morgen, vrijdag 6 oktober, het concours te vervolgen. Ruiters uit de omgeving zullen hun paard thuis stallen en voor de ruiters die verder wonen worden stallen aangeboden. De internationale paarden zullen op de manege blijven. 

“Gelukkig keert de rust weder.” 

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.