spiritualiteitscafe raalte organiseert bijeenkomst bij overesch

De vraag die centraal staat tijdens de volgende bijeenkomst is: ‘Waarom zou je iets aan het milieu en duurzaamheid doen?’ De organisatie stuurde ons het volgende bericht:

“Duurzaamheid en milieu zijn waarden die hoog op de agenda staan. Denk maar aan het akkoord van Parijs, de reactie daarop van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, en de reacties van allerlei milieu- en natuurorganisaties. Bovendien zien we regelmatig dat er hard gewerkt wordt aan nieuwe technieken die ons helpen zo min mogelijk op te consumeren van wat onze planeet aarde ons biedt, zodat we deze aarde door kunnen geven aan volgende generaties.

Ook paus Franciscus heeft daarover geschreven in zijn encycliek ‘Laudato Sí’. We hebben pastoraal werker Leo Geurts bereid gevonden hierover een avond met ons in gesprek te gaan. Hij heeft in de parochie H. Lebuinus een jaar lang gebrainstormd over deze encycliek met geïnteresseerden, daar avonden over gehouden en columns over geschreven. Hij zal een inleiding houden, waarin hij ons meeneemt in het gedachtengoed van onze paus.

Daarna zullen we in kleine groepen met elkaar van gedachten wisselen over wat ons dit te zeggen heeft en hoe wij hier zelf (kleine) stappen in kunnen zetten. Thema’s als eten, water en energie zullen aan de orde komen. Thema’s waar we elke dag mee van doen hebben en waar we misschien andere keuzes zouden kunnen maken dan we tot nu toe doen.”

Aanmelden kan via spiritualiteitscafe@gmail.com. Als je vragen hebt kun je die aan dit e-mailadres sturen. De kosten voor deze avond zijn €5,00, inclusief koffie of thee. Inloop is vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.