soepcafe in feeststemming

“Het is een feest om al voor de vijfde keer met een kar overvol met overgebleven maar goed voedsel van de Plus en een gezellig team vrijwilligers een heerlijke maaltijd klaar te maken voor een zaal vol gasten”, vertelt Ruurdtje van den Berg. “Maar zoals een medewerker van de Plus het zo raak verwoordde: het zou fijner zijn als die winkelkar met voedsel dat weggegooid gaat worden leeg zou zijn”.

Bewust minder
Want dat is waar het de werkgroep van Olst in Transitie allemaal om begonnen is: minder voedselverspilling. Iedereen die dit idee een warm hart toe draagt en het gezellig vindt om samen te eten, is van harte welkom. Van den Berg: “Neem buren, vrienden, familie mee. Hoe meer mensen bewust omgaan met voedsel hoe beter.”

Gaat het Soepcafé door tot er geen voedsel meer weggegooid wordt? “Dat zou wat al te pretentieus zijn”, lacht Van den Berg. “Maar we hebben wel de ambitie om zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de bevolking met onze boodschap te bereiken én iets lekkers voor te schotelen.”

Op zaterdag 28 oktober maakt de werkgroep daarom weer in samenwerking met Het Noaberhuus heerlijke soep, salade en een nagerecht van overgebleven maar nog goede producten van de PLUS-supermarkt. De locatie is De Bastiaan, Kerkplein 3. Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open en is er muziek. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op.

Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten met een richtprijs van €2,50. Meer informatie is te vinden op staging2.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.