sallandse wandelvierdaagse in heino

Door: Gerlant Zielman

De tweede dag van dit evenement staat bekend als ‘de rode dag’, dat liet SW4D-ambassadeur, en oud burgemeester van Raalte, Piet Zoon ons per Twitter weten.

Om tien over half elf was er de binnenkomst van de heer Oldehendrikman uit Oldenzaal. ‘Een makkie’, vertelde hij. Om half tien begonnen er nog twaalf van de twintig kilometer. Oldehendrikman is een snelle loper en doet voor de zevende keer mee. Hij doet de twintig kilometer nu nog maar, want slijtage in de voeten geven een beetje een beperking. De keren die hij gemist heeft kwamen door een blessure, een hartoperatie en een door een dubbele boeking. Hij had zich opgegeven als vrijwilliger bij De Zonnebloem en had zich vergist in de datums.

Morgen loopt zijn achtjarige kleindochter met hem mee. Dan moet hij iets kalmer aandoen, vertelde hij trots. “Ze heeft het zelfde virus als opa en loopt morgen als het enige kind met de volwassenen mee.”

Hij verblijft dit jaar voor het eerst op de camping in Raalte samen met zijn vrouw en nog een stel. Die lopen niet mee, maar vermaken zich anders in de regio.

Toch heeft hij een klein probleem met de organisatie. Ergens in de afgelopen jaren is er een keer iets mis gegaan in de administratie. Hij heeft een een foute medaille gehad en kwam daar bij thuiskomst achter. Na contact heeft hij die medaille teruggestuurd, maar in het systeem is het niet bijgewerkt. Op zijn telefoon laat hij een foto zien met zijn buit. Hiermee wil hij bij de organisatie proberen het foutje opgelost te krijgen. Dat moet volgens hem lukken, want door het verblijf op de camping heeft hij alle tijd om daar mee bezig te gaan.

Wat die rode dag precies inhoudt is hem niet goed duidelijk. Behalve rode ballonnen, rode lopers en de rode shirts van de horecamedewerkers lijkt niemand zich daar verder mee bezig te houden. Misschien dat Piet Zoon ons dat uit kan leggen?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.