Home / archiefcentraal / sallandse dammers knokken zich naar gelijkspel

sallandse dammers knokken zich naar gelijkspel

De Sallandse dammers waren tevoren niet gerust op een goed resultaat. Er moesten drie toppers verstek laten gaan, terwijl ook voor twee basisteamspelers wisselspelers moesten worden ingezet. Toch zorgden bij de gastheren de twee wisselspelers voor de twee enige zeges. Deventenaar Dick Halma won vlot combinatief, terwijl de Vroomshoper Hans Braakman in een eindspel aan het langste eind trok.

Na vijf partijen stond de stand gelijk (5-5). Er volgden vier voordelige remises voor de Heetenaar Gerrit Visscher, de Broeklander Fred van Amersfoort en de Raaltenaren André Klein Tank en Ab Steenbergen (9-9). Ten slotte werd het voor de Sallanders een benauwde aangelegenheid, daar de Apeldoorner Hans van Hal met kunst en vliegwerk een remise kon bewerkstelligen.

Met dit resultaat wisten de Sallanders de derde plaats in de 2e klasse B van de KNDB te handhaven. Zaterdag 28 oktober moet uit tegen het team van DES Lunteren worden aangetreden.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.