rick vegapoes

Maar nu is dat dus heel anders. Ik kom steeds meer veganisten tegen die er heel normaal uitzien. Hippe jeans, vlotte sneakers, maar dan toch gewoon het blauwe mandje bij Albert Heijn volladen met koolrabi, prei en vijgen. En ze zijn niet alleen bij supermarkten. Ook op mijn werk en bij de sportclub van mijn dochter lopen ze rond.

Toen we laatst nieuwe vrienden te eten kregen, zat er ook zo eentje bij. Die barbecue tijdens de laatste twintig-graden-dag kon ik dus vergeten. Maar het werd nog veel gekker. Onze nieuwe vega-vriendin vertelde namelijk dat er steeds meer mensen zijn die ook hun huisdieren veganistisch opvoeden. Haar zus had twee katten en die krijgen plantaardige brokken.

Ik dacht eerst aan een grap, maar ze was bloedserieus. “Ymke wil haar kat niet met andere dieren voeren”. Op dat moment wist ik dat ik de blik van mijn vrouw moest ontwijken om niet in lachen uit te barsten. “Ze vindt het hypocriet om zelf geen vlees te eten, om vervolgens wel Whiskas aan Sammy en Oets te geven.” Ik knikte begrijpend, maar eigenlijk werd ik kwaad.

Mensen die hun huisdieren vlees ontnemen, zijn natuurlijk gewoon ideologische idioten. Net als ouders die hun kind al oorbelletjes in schieten terwijl het arme kind nog geen woord kan zeggen, maar dat terzijde. Honden en katten zijn vleeseters en missen belangrijke voedingsstoffen als je ze plantaardige rommel geeft. Eet je geen vlees dan is dat je eigen keus, maar laat je huisdier alsjeblieft gewoon huisdier zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.