remco been op csi salland dit neemt de twijfels weg

Moeilijk seizoen
De 45 finalisten hadden het niet makkelijk in het parcours van Jos Brinkman en slechts zes klaarden de klus foutloos. “Esminka is super scherp. En die heeft meer vermogen dan dat het eruit ziet. Ze sprong er toch makkelijk overheen”, vertelt Remco Been. De zege, goed voor 4.125 euro, is een opsteker voor de stalruiter van Hank Melse na een moeilijk seizoen.

“Eerst raakte mijn beste paard Holland van de Bisschop geblesseerd en vervolgens kreeg mijn maatje Ulady een peesklap op Outdoor Gelderland. Dan ga je naar een nieuwe stal, mag je deze twee paarden meenemen en dan ben je ze kwijt in een paar weken tijd. Dat was frustrerend. Het bracht me ook aan het twijfelen. Niet in de mensen om me heen, maar of je het zelf goed hebt gedaan. Of je het nog wel kunt. Ik zit helemaal niet zo in elkaar, maar ik vond het moeilijk. Ulady kan niet meer terug in de sport. Onwijs balen, want die kon ik zo een 1.50m proef insturen zonder inloopronde. Zij heeft ervoor gezorgd dat Holland kon doorgroeien naar topniveau.”

Holland hersteld
Het goede nieuws is dat Holland van de Bisschop weer hersteld is. “Ik heb hem hier mee op CSI Salland voor de eensterrubrieken en hij voelde goed aan. Hij is er 3,5 maand uit geweest. Nu rustig opbouwen. Ondertussen heb ik toch weer een stel leuke paarden. Dat is fijn. Vorig jaar had ik een goed jaar. Toen ik bij Eric Wiefferink wegging na 12,5 jaar stond ik in de top-250 van de wereld en was ik de vijfde beste Nederlandse ruiter. Daar was ik toch best wel trots op. Toen mijn beste paarden wegvielen reed ik mee voor de opvulling. Dat voelt niet lekker. Maar we kunnen weer vooruitkijken. Morgen rijd ik Allegro in de Grote Prijs. Die springt ook goed. De organisatie heeft het hier trouwens super voor elkaar. Mooie rubrieken, niet bomvol, dus voor het publiek ook leuk om naar te kijken. Ik rijd hier graag.”

Broers Geerink
De broers Vincent en Sander Geerink zijn ook trouwe deelnemers op CSI Salland en draaien een goede week. Vincent won de tweede prijs op zijn efficient springende Beaumont (v. Vermont) en Sander werd derde op Bentley N (v. Numero Uno).

De best presterende ruiter tot nu toe is de Brabantse Bianca Schoenmakers met drie zeges en een tweede prijs op vier verschillende springpaarden, stuk voor stuk gefokt door haar werkgever Hans Dings. Vandaag wonnen ook Kirsten Rikkert (1.30m) met haar 18-jarige Sorrento, Liza Tiebot (1.35m) met Winchester, Michael Greeve (1.35m) met Sterrehof’s Felisimo en Gerrit Veenstra (1.20m) met After Pleasure Toltien.

Op zondag worden alweer de laatste rubrieken op CSI Salland verreden. Hoogtepunt is de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs die om 15.45 uur van start gaat. De toegang is gratis.

Kijk op staging2.csisalland.nl voor meer informatie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.