rejoice heeten viert 25 jarig bestaan

Het tussenkoor telt 22 leden, achttien vrouwen en vier mannen van rond de 50 jaar. In 1992 namen vier inwoners van Heeten het initiatief om het koor op te richten. Op 26 september 1992 volgde het eerste optreden in de kerk tijdens een viering in het kader van de Vredeswerk. De wens van het toenmalige parochiebestuur was destijds om mensen in de leeftijdscategorie van 30 tot en met 45 jaar meer bij de kerk en het parochiegebeuren te betrekken. Bestuurslid/woordvoerster Ineke Koopman: “Dat was onze doelstelling niet. Wij wilden gewoon gezellig samen zingen en het ledental opkrikken.”

Met het verstrijken van jaren werd de groep groter. Vrouwen, maar ook mannen kwamen het koor versterken. Dat Rejoice een gezellige groep is blijkt uit het feit dat de leden honkvast zijn. Ineke: “Wij zitten nu al een aantal jaren op het huidige aantal koorleden. Er gaat niemand af, maar helaas komen er ook geen nieuwe leden bij. Graag zouden we voor een goede stemverhouding versterking van de mannengroep willen hebben. Maar vrouwen zijn ook van harte welkom natuurlijk.”

Het repertoire varieert van kerkmuziek tot eigentijdse liederen, zowel a capella als met begeleiding van gitaar, piano of mp3. Het koor zingt in het Latijns, Engels en Nederlands. “Door het zo breed mogelijk te houden, proberen we het zangplezier hoog te houden en hopen we tegemoet te komen aan de bezoekers van onze parochiekerk.”

Daarnaast zijn er ook uitwisselingen met kerkkoren uit de regio en zijn er optredens voor speciale doelgroepen. Koopman en de zijnen vinden het overigens bijzonder jammer dat de huidige dirigent onlangs te kennen heeft gegeven er met ingang van 1 januari aanstaande mee te stoppen. “Door haar inzet kunnen wij ons nu presenteren met een breed en gevarieerd repertoire. Voor volgend jaar zijn we dus op zoek naar een nieuwe man of vrouw die voor de groep staat. Wie zich geroepen voelt kan contact met ons opnemen”.

De repetities zijn op dinsdagavond van 20.15 tot 22.00 uur in de Heetense kerk, toegang via de zij-ingang. Belangstellenden voor het koor en dirigentkandidaten kunnen contact opnemen met bestuursleden: Ineke Koopman, e-mail: Ineke_koopman@hotmail.com, Riet Vloedgraven, e-mail: r.vloedgraven@planet.nl en Suzan Nijland, e-mail: nijlandsuzan@live.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.