raaltenaar kees huls voelt zich gediscrimineerd als inwoner van overijssel

Dat meldt RTV Oost

Hij schreef een brief naar het College voor de Rechten van de Mens.

We worden al jaren achtergesteld. Er moet nu eindelijk eens doorgepakt worden.” vertelt Kees tegenover RTV Oost.

‘Geen halfslachtige oplossingen’
Kees laat weten dat hij wil dat er voor de N35 en de N50 geld wordt vrijgemaakt om daar vierbaanswegen van te maken. “En ik wil geen halfslachtige oplossingen zoals nu om ons stil te houden. Ze moeten er gewoon een volwaardige autosnelweg van maken.” Volgens Huls krijgt de Overijssel het minste geld per inwoner in vergelijking met andere provincies.

‘Creatieve oplossingen zoeken’
Ook heeft Huls gekeken wat er wordt gedaan met motorrijtuigenbelasting die de inwoners van Overijssel betalen. “Wat door Overijsselaars betaald wordt, vloeit amper terug in investeringen in infrastructuur.” Hij schreef al meerdere malen brieven naar politici, maar tot op heden bracht dat nog geen succes. “Via de normale politiek lukt het niet, dus moet je andere creatieve oplossingen zoeken.”

Discussie
Kees heeft zijn klacht ingediend. De vraag blijft ook of zijn klacht zal worden behandeld. Mocht dat wel gebeuren dan kan het College geen sanctie opleggen. Het College voor de Rechten van de Mens brengt enkel adviezen uit.

“Mijn doel is om een discussie op gang te brengen. Sinds 1967 wordt er al gepraat om van de N35 een autosnelweg te maken.”

Zwolle, Amsterdam, Enschede
“Er moet nu eindelijk eens wat gebeuren, de weg in zijn huidige vorm beperkt de mogelijkheden van Overijssel. Je bent sneller van Zwolle in Amsterdam dan van Zwolle in Enschede. Dat moet veranderen”, besluit de Raaltenaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.