raalte wil ruim 1 4 miljoen voor reconstructie straten laag zuthem

Om de gewenste verbetering van de verkeersveiligheid te bewerkstelligen is een pakket van maatregelen nodig, waarbij over de totale lengte van de beide wegen het wegbeeld gereconstrueerd moet worden. “Alleen hiermee realiseer je de noodzakelijke omslag van een weginrichting met een verkeersfunctie naar een 30 km/u-gebied met verblijfsfunctie, waar de nadruk ligt op het langzaam verkeer”, zo stelt de gemeente in het voorstel. “Dit zorgt er niet alleen voor dat de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers verbetert, maar draagt tevens bij aan toekomst- en levensloopbestendige inrichtingen van de openbare ruimte.” In het bedrag van 1.440.000 euro zijn tevens de kosten van de aanpak van het riool en de afkoppeling van het hemelwater opgenomen.

De plannen zijn vormgegeven na intensief overleg met PB Laag Zuthem, de directie en de ouderraad van de basisschool en loonbedrijf Kooiker van Dieren. Daarnaast is er een huis-aan-huis-enquête gehouden. In maart dit jaar vond een informatieavond over de plannen plaats. In het voorjaar werden twee klankbordgroepen geformeerd, eentje namens de Kolkweg en eentje namens de Langeslag. Op basis daarvan zijn drie scenario’s uitgewerkt. Eentje die bestond uit de volledige herinrichting van de beide wegen in twee jaar, eentje in drie jaar en eentje die bestond uit zes kleinschalige snelheidsremmende maatregelen. Het college heeft voor het eerste scenario gekozen.

De voorgestelde maatregelen aan de Kolkweg bestaan onder andere uit: de realisatie van duidelijke entrees en poorten naar het dorp; verlegging van de komgrens (iets dichter naar de bebouwing); de aanbrenging van fietssuggestiestroken; de inrichting van het wegprofiel conform dat van een 30 km/uur-erftoegangsweg; het aanbrengen van verhoogde kruispuntplateaus op de aansluitingen met de Langeslag en het Weegel; het licht uitbuigen van de weg ter hoogte van het loonbedrijf en tussen de spoorwegovergang en de aansluiting Langeslag; de inrichting van een opvallende schoolzone; vernieuwing van het voetpad langs de Kolkweg; versterking van het groene karakter; de realisatie van een wandelpad tussen de komgrens en de brug bij de wetering en vervanging van de openbare verlichting.

Bij de Langeslag gaat het om de realisatie van een duidelijke entree en poort bij de komgrens; een kleine verplaatsing van de komgrens (en invoering van een snelheidsremmende maatregel); inrichting van het wegprofiel tot dat van een 30 km/uur-verblijfsgebied; vervanging van het asfalt door klinkers; vervanging van de bloembakken door verhoogde plateaus; opheffing van de parkeervlakken; vernieuwing van het voetpad; meer groen (met behoud van de bomen) en vervanging van de openbare verlichting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.